Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

VISSZATEKINTÉS 2014-RE – JANUÁR, FEBRUÁR, MÁRCIUS

Az év végén érdemes visszatekinteni az elmúlt év történéseire. Emlékeztetőül belelapozunk a búcsúzó év elmúlt pillanataiba.

A Büki Gyógyfürdő Zrt. megváltoztatta az alapszabályát, külön választotta az elnöki és vezérigazgatói posztot. Az Igazgatóság új elnöke Ruszinkó Ádám lett, aki korábban már az Igazgatóság tagja volt.

A Nestlé büki gyárának közkedvelt igazgatója Andrew Etell elbúcsúzott a gyár közösségétől. Új megbízatást kapott, a Nestle egyik csehországi vállalatának lett az igazgatója. Az igazgató 2006-ban érkezett Bükre, ekkor 350 dolgozója volt az üzemnek, a búcsúzáskor 840 fő dolgozott a megújult, új termékkörökkel bővült gyárban.

Legalább féltucatnyi bálban szórakozhattak a bükiek. A Fürdőbálon Hende Csaba bejelentette, hogy Bük városa jelentős, százmilliós kormányzati támogatásra számíthat, köszönhetően annak, hogy a településnek nem volt adóssága, így azt nem kellett a kormányzatnak kompenzálnia.

Halász János kulturális államtitkár látogatott Bükre. A Polgármesteri Hivatalban fogadták a város vezetői, majd a Művelődési és Sportközpont, Könyvtárat látogatta meg. A látottakról elismerően nyilatkozott, és miután a „kultúra és a turizmus kéz a kézben jár” további színvonalas rendezvényekhez a kormányzat pályázati alapot hoz létre, melyre a bükiek is pályázhatnak.

Februárban megérkezett Kai Herzke, a Nestle üzem új igazgatója. Herzke úr eddig német üzemekben dolgozott vezető beosztásokban.

Megtörtént a Büki Vízmű Kft. integrálódása a Soproni Vízmű Kft-be. A beolvadást egy új törvény  hozta, a büki önkormányzat az új cégben 9,13 százalékos részesedést kapott.

A TDM munkatársai Stuttgartban és Bécsben a turisztikai vásáron népszerűsítették fürdővárosunkat.

A Magyar Kultúra Napját Fűzfa Balázs előadásával és Weöres Sándor emlékkiállítással ünnepelték.

Elindult a közösségi közlekedésfejlesztési projekt. Ennek részeként Bükön 14, Acsádon 4, Meszlenben 1, Bőben és Iklanberényben pedig 2-2 buszmegálló újul meg.

2 milliárd 575 millió224 ezer forint főösszeggel fogadta el Bük városa a 2014-es költségvetését. A városban az önkormányzat kb. 1 milliárd forint fejlesztést tervez.

Nagy sikere volt a már hagyományos Asszonyfarsangnak. Idén új helyszínen, a Sportcsarnokban mulattak a hölgyek, hiszen a művelődési központ nagytermét már „kinőtték”. A több, mint 450 néző jól szórakozott a helyi, a csepregi amatőr csoportokon, de a legnagyobb sikert a hegyfalui Háncs Néptánccsoport fiú tagjai aratták. A sztárvendég L. L. Junior volt.

A Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Szakiskola 34 végzős diákja kapott szalagot. Közülük 21 a pincér, 13 a szakács tanuló.

Elkészültek a TDM új turisztikai kiadványai, amelyeket nagy sikerrel mutattak be a budapesti turisztikai vásáron is.

Tíz egyesület vett részt a hagyományos Dr. Szalai Ferenc emléktornán. Három korosztályban 38 mérkőzést vívtak a gyerekek. A három korosztály győztesei: Kapuváriak, Haladás VSE, Veszprém I.

Március 15-én Taródi Lajos mondott ünnepi köszöntőt, az ünnepi műsorban a Sok-szín-pad, a Keltike, és a Napvirág együttes szerepelt.

 

 

Szerző: varga
Vissza a kategória oldalra

» Büki Iparos Bál 2024 | 2024. 01. 09.

» Adventi hét Bükfürdőn a Termál téren december 15-16. és 18-21. között | 2023. 12. 11.

» Gyereknap Bükfürdőn 2023. május 28-án! | 2023. 05. 22.

» Tisztítsuk meg együtt a várost! | 2023. 03. 22.

» Kincstári ügyintézés helyben | 2022. 11. 07.

» Népszámlálás 2022 | 2022. 10. 11.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés