Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

VISSZATEKINTÉS 2014-RE – ÁPRILIS, MÁJUS, JÚNIUS

2014. április 6-án Bükön rendben lezajlott az országgyűlési képviselő választás. A három szavazókörben 1507-en szavaztak. A Vas megye 2. számú választókerületében Ágh Péter, a FIDESZ-KDNP jelöltje lett az országgyűlési képviselő.

A büki önkormányzat támogatja az ifjú házasokat. Az eddigi lakásvásárlási támogatás mellett telek vásárlására is kaphatnak támogatást az első lakáshoz jutók. Telek vásárlásnál a támogatás mértéke 1 millió forint, de maximum a telek árának 50 %-a.

Második alkalommal rendezte meg az önkormányzat a Büki Terület- és Településfejlesztési Konferenciát. A konferencia résztvevői az EU következő pénzügyi ciklusának támogatási lehetőségeiről kaptak tájékoztatást.

A TDM Ausztriába szervezett tapasztalat cserét. Locsmándon, Stregesbachban, Bad Waltersdorfban ismerkedtek a települések speciális kínálataival.

Megújul, bővül a Csodaország Óvoda, de az építkezés idejére két csoport az Evangélikus Gyülekezeti Házban kapott ideiglenesen otthont.

Dr. Gyurácz József, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Természettudományi Karának dékánja díjat alapított a környezettudatos diákok elismerésére. Az „Ablánc-díj”gazdája a város önkormányzata, a díjat évente egy-egy tanulóra a Felsőbüki Nagy Pál Általános és Szakiskola tantestülete tesz javaslatot.

Csonka Klaudia a Büki Birkózó Klub versenyzője ismét – immár harmadszor – diákolimpiai bajnok lett.

Egy év kihagyás után ismét volt Bükfürdő Rallye. Ez az Országos Murva Rally Bajnokság első futama volt. A versenyzők kilenc gyorsasági szakaszon mérték össze a tudásukat.

Az önkormányzat több alkalommal is tárgyalt az Európa út garanciális munkálatairól. A kivitelező Colas Alterra Zrt. csak kisebb felületi javításokat végezne, de a képviselők a beszakadt csatornák cseréjéhez is ragaszkodik.

Európai Uniós támogatásból 55 millió forint értékben napelemes rendszert telepítettek a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Szakiskola épületére.

 „Ne felejts!” címmel a Magyar Holokauszt Emlékév részeként rendezték meg Bükön a győri Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület emlékező konferenciáját.

A 7. alkalommal megrendezett Büki futónapon rekordszámú nevező volt. A családi és egyéni futóverseny egyre népszerűbb Bükön, de sokan jöttek versenyezni a szomszédos településekről is.

A BTK kézilabdás lányai nagy bravúrral – immár másodszor – ezüstérmesek lettek a NB II észak-nyugati bajnokságában.

Bükön rendben lezajlottak az európai parlamenti választások.

A Büki Gyógyfürdő Zrt. közgyűlése egyhangú szavazással Vörös Imre pályázatát fogadta el, és megválasztotta a fürdő vezérigazgatójának. Vörös Imre tapasztalt fürdővezető, többek között a sárvári fürdőnek volt az igazgatója.

Gyereknap alkalmából felavatták a lakótelepi játszótér új elemeit. A beruházás 6 millió forint volt, és a LEADER pályázat keretében valósították meg. Az új játékok megfelelnek az uniós előírásoknak is.

A legnépszerűbb reggeli televíziós műsor a Mokka egy héten keresztül Bükről jelentkezett. A Greenfield Hotel Golf&SPA szállodából és a golfpályáról jelentkezett be a TV2 műsora. Az egy hét alatt Bük város vezetői, turisztikai, kulturális szakemberei voltak a magazin vendégei.

Születésnapi közgyűléssel és tortával ünnepelték meg a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület születésnapját. A közgyűlésen megerősítették elnöki feladatkörében Spilenberg Andreát.

Részek az egészért elnevezéssel nagyszabású településrészek közötti vetélkedőt szervezett a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár és a Büki Ifjúság a Helyi Kultúráért Közhasznú Egyesület.           A nagysikerű versenyt követően a vetélkedő csapatok arra szavaztak, hogy legyen folytatása az eseménynek.

 

Szerző: varga
Vissza a kategória oldalra

» Büki Iparos Bál 2024 | 2024. 01. 09.

» Adventi hét Bükfürdőn a Termál téren december 15-16. és 18-21. között | 2023. 12. 11.

» Gyereknap Bükfürdőn 2023. május 28-án! | 2023. 05. 22.

» Tisztítsuk meg együtt a várost! | 2023. 03. 22.

» Kincstári ügyintézés helyben | 2022. 11. 07.

» Népszámlálás 2022 | 2022. 10. 11.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés