Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Újabb öt éves megbízást kapott Taródi Lajos intézményvezető

 

Bük város önkormányzata - egy  pályázati eljárást követően - újabb öt éves intézményvezetői megbízatást adott Taródi Lajosnak, így a Dr. Horváth Tibor Szociális és Gyermekvédelmi Központot ismét ő irányíthatja.

Taródi Lajos a szociális szféra sok területén megfordult, - többek között évekig egyetemen tanította a leendő szociális munkásokat,- aztán öt évvel ezelőtt visszatért szülőföldjére, s átvette a szociális intézmény vezetését.

Amikor az új ciklus legfontosabb teendőiről érdeklődünk, akkor Taródi Lajos első helyen az intézmény megújítását említi. A jelenlegi elhelyezése az intézménynek már nem felel meg a kor  követelményeinek.

A kiskastély szerű épület természetesen nem közösségi célokra épült.

Taródi Lajos a céljukat így fogalmazta meg:

„ A polgármester úr is és a képviselőtestület is elszánt abban, hogy ezt az otthont egyszer mindenféleképpen át kell alakítani, és az idős ellátást pedig egy magasabb nívóra kell emelni.

Azon munkálkodunk, hogy lehetőleg olyan európai uniós forrásokhoz jussunk, ami lehetővé teszi, hogy az új otthon megépüljön. Ez a régi épülettel egy folyosóval lenne összekötve, teljesen akadálymentesített, kétszintes, liftes, a mai kornak megfelelő épület szeretnénk."

A jelenlegi épületnek 14 lakója van, akiknek ellátást, a nap 24 órájában felügyeletet biztosítanak. De ugyanitt van az idősek klubja is. Gondot jelent, hogy a nagyobb, közösségi terem egyben a lakószobák megközelítését is biztosítja. A szűkösség, az egyidőben több funkciós használat nehezíti az itt élők életét, a dolgozók munkáját.

Közel 350 millió forint lenne a beruházás, melynek eredményeképpen a jelenlegi 14 főről 24-re növekedhetne a bentlakók létszáma. Az új beruházás biztosíthatná a kétféle idős gondozás térbeli szétválasztását is.

Új időszak indul 2014 és 2020. között az uniós támogatásoknál. Ebben az időszakban kellene megépülnie az új épületnek is.

 

Szerző: nikarobi-vzs
Vissza a kategória oldalra

» Büki Iparos Bál 2024 | 2024. 01. 09.

» Adventi hét Bükfürdőn a Termál téren december 15-16. és 18-21. között | 2023. 12. 11.

» Gyereknap Bükfürdőn 2023. május 28-án! | 2023. 05. 22.

» Tisztítsuk meg együtt a várost! | 2023. 03. 22.

» Kincstári ügyintézés helyben | 2022. 11. 07.

» Népszámlálás 2022 | 2022. 10. 11.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés