Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Megnyílt Bükön a kormányablak

A bükiek is helyben intézhetik hivatalos ügyeiket

 

Évek óta szerette volna a büki önkormányzat elérni, hogy a büki és városkörnyéki lakók a hivatalos ügyeiket helyben, egy kormányablak segítségével intézhessék. Már nem kell Kőszegre, vagy Csepregre utazni, a bükieknek és akár az itt nyaraló magyaroknak, mert a Polgármesteri Hivatal mellett felépített új épületben, a kormányablakban fogadják az ügyfeleket.

A Torkos soron ünnepélyes körülmények között átadták a megye 13. Kormányablakát. Az átadó ünnepségen Harangozó Bertalan kormánymegbízott elmondta: „A büki kormányablak több okból is különleges. A kormányablakok ott jöttek létre, ahol korábban okmányirodák voltak. Bük nem tartozott ezen települések közé. De a büki képviselőtestület határozott szándéka volt, hogy a bükieknek és az itt pihenő magyar turistáknak biztosítják helyben az ügyeik intézését. Így nagyrészt Dr. Németh Sándor polgármesternek köszönhetően – aki mindvégig motorja volt a kezdeményezésnek  – sikerült létrehozni az irodát. Abban is különleges a büki, hogy nem kormányzati, hanem önkormányzati épületben van az okmányiroda.”                                                                                                                        Dr. Németh Sándor polgármester kihangsúlyozta: „Külön öröm, hogy Bük várossá válásának tizedik évfordulóján avathatjuk fel a kormányablakot. Korábban nem volt okmányiroda a településen, eddig pedig nem volt lehetőség arra, hogy méltó épülete legyen a kormányablaknak. Hosszú folyamat volt, mire elérhettünk idáig, de most valóban örömmel állhatunk itt.”                                                                         

Ágh Péter országgyűlési képviselő is sokat lobbizott az okmányiroda létrejöttéért: „ Megtiszteltetés volt most is a bükiekért tenni, bízom abban, hogy a kormányablak hozzájárul az emberek szolgálatához.  Idén tízéves a város, a kerek évfordulót számos pozitív történés koronázza meg.” Utalt a  képviselő arra, hogy Bük város sikeresen pályázott a gyógyhelyi pályázaton, de a megyei elosztású pályázatokon is sikerrel szerepelt. Így biztosítva van a város további fejlődése.

Az okmányiroda átadása nemzetiszínű szalag átvágásával megtörtént. Az ügyfelek már igénybe vehetik a szolgáltatásokat.

 

Szerző: Varga Zsolt
Vissza a kategória oldalra

» Büki Iparos Bál 2024 | 2024. 01. 09.

» Adventi hét Bükfürdőn a Termál téren december 15-16. és 18-21. között | 2023. 12. 11.

» Gyereknap Bükfürdőn 2023. május 28-án! | 2023. 05. 22.

» Tisztítsuk meg együtt a várost! | 2023. 03. 22.

» Kincstári ügyintézés helyben | 2022. 11. 07.

» Népszámlálás 2022 | 2022. 10. 11.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés