Megnyílt Bükön a kormányablak

A bükiek is helyben intézhetik hivatalos ügyeiket

 

Évek óta szerette volna a büki önkormányzat elérni, hogy a büki és városkörnyéki lakók a hivatalos ügyeiket helyben, egy kormányablak segítségével intézhessék. Már nem kell Kőszegre, vagy Csepregre utazni, a bükieknek és akár az itt nyaraló magyaroknak, mert a Polgármesteri Hivatal mellett felépített új épületben, a kormányablakban fogadják az ügyfeleket.

A Torkos soron ünnepélyes körülmények között átadták a megye 13. Kormányablakát. Az átadó ünnepségen Harangozó Bertalan kormánymegbízott elmondta: „A büki kormányablak több okból is különleges. A kormányablakok ott jöttek létre, ahol korábban okmányirodák voltak. Bük nem tartozott ezen települések közé. De a büki képviselőtestület határozott szándéka volt, hogy a bükieknek és az itt pihenő magyar turistáknak biztosítják helyben az ügyeik intézését. Így nagyrészt Dr. Németh Sándor polgármesternek köszönhetően – aki mindvégig motorja volt a kezdeményezésnek  – sikerült létrehozni az irodát. Abban is különleges a büki, hogy nem kormányzati, hanem önkormányzati épületben van az okmányiroda.”                                                                                                                        Dr. Németh Sándor polgármester kihangsúlyozta: „Külön öröm, hogy Bük várossá válásának tizedik évfordulóján avathatjuk fel a kormányablakot. Korábban nem volt okmányiroda a településen, eddig pedig nem volt lehetőség arra, hogy méltó épülete legyen a kormányablaknak. Hosszú folyamat volt, mire elérhettünk idáig, de most valóban örömmel állhatunk itt.”                                                                         

Ágh Péter országgyűlési képviselő is sokat lobbizott az okmányiroda létrejöttéért: „ Megtiszteltetés volt most is a bükiekért tenni, bízom abban, hogy a kormányablak hozzájárul az emberek szolgálatához.  Idén tízéves a város, a kerek évfordulót számos pozitív történés koronázza meg.” Utalt a  képviselő arra, hogy Bük város sikeresen pályázott a gyógyhelyi pályázaton, de a megyei elosztású pályázatokon is sikerrel szerepelt. Így biztosítva van a város további fejlődése.

Az okmányiroda átadása nemzetiszínű szalag átvágásával megtörtént. Az ügyfelek már igénybe vehetik a szolgáltatásokat.

 

Szerző: Varga Zsolt
Vissza a kategória oldalra

» Nyugdíjas közalkalmazottak köszöntése | 2017. 12. 07.

» 20 milliárdért bővíti büki gyárát a Nestlé | 2017. 11. 10.

» Ünnepi megemlékezés, szoboravatással | 2017. 10. 23.

» Megemlékezés az 1956-os forradalomról | 2017. 10. 17.

» Az aradi vértanúkra emlékeztek a Templomparkban | 2017. 10. 08.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Szolgáltatók
Büki időjárás
MA 01.24.
Holnap 01.25.
H.Után 01.26.
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentése
Hírlevél
Amennyiben szeretne naprakész lenni városunk mindennapjaiból, iratkozzon fel hírlevelünkre az alábbi űrlap segítségével.
Szavazás
A legutóbbi szavazás eredménye:

Hogy tetszik Önnek a megújult Bük.hu?Eredmények
Bük város a Facebook-on