Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Istentisztelet és könyvbemutató

Meghívó

 

November 29-én, advent első vasárnapján tartja az evangélikus gyülekezet a Találkozások Napját. Idén a város írásos említésének 750 éves évfordulójához kapcsolódik ez a programunk. Ebben az évben templomunk építésének és felszentelésének 230. évfordulóját is ünnepeljük.

Dr. Németh Sándor polgármester indítványozására a város önkormányzatának jelentős támogatásával kiadásra kerül ebből a kettős évforduló alkalmából Szabó József A Büki Evangélikus Egyházközség története c. könyve, amely 40 éve pihent kéziratként a könyvtárban és a Lelkészi Hivatalban. Most a Bük 750. c. könyvsorozat második köteteként kerül kiadásra az értékes munka.

Szabó József tanár úr könyve amellett, hogy egy nagy kutatómunkával készített és izgalmasan megírt gyülekezettörténet, hanem részben településtörténet is, amelyben olykor büki gyökerű családok is felfedezhetik történetüket.

A könyv bemutatója a Találkozások Napjának, gyülekezeti napunknak központi része lesz. 9.30-kor az ünnepi istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke szolgál igehirdetéssel, a liturgiában részt vesz D. Keveházi László evangélikus lelkész, egyháztörténész. Az istentiszteletet követő ünnepi közgyűlésen Dr. Gyurácz Ferenc a Vasi Szemle főszerkesztője és D. Keveházi László mutatja be majd a könyvet, amelyet ott a helyszínen is meg is lehet majd vásárolni. A templom enyhe fűtéséről gondoskodni fogunk. A nap további részében a gyülekezeti házban közös ebédre, majd olyan úti beszámolókra várjuk a résztvevőket, amelyek a világ más nemzetiségű evangélikusaival való találkozásokról, helyünkről a keresztyén anyaszentegyházban szólnak majd. Eközben a gyerekek adventi koszorút készíthetnek. A program 15 óráig tart majd.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Simon Réka lelkész

                                                                                                          

 

 

 

Vissza a kategória oldalra

» Büki Iparos Bál 2024 | 2024. 01. 09.

» Adventi hét Bükfürdőn a Termál téren december 15-16. és 18-21. között | 2023. 12. 11.

» Gyereknap Bükfürdőn 2023. május 28-án! | 2023. 05. 22.

» Tisztítsuk meg együtt a várost! | 2023. 03. 22.

» Kincstári ügyintézés helyben | 2022. 11. 07.

» Népszámlálás 2022 | 2022. 10. 11.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés