Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Húsz éve várt útfelújítás kezdődhet el idén

A Bükfürdő felől Bük irányába autózók már láthatták a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kihelyezett tábláját, amely az útfelújítási programot hirdeti. A Fejlesztési Minisztérium támogatásával összesen mintegy 2,5 kilométeres szakaszon újítják fel a közút kezelésében lévő utat. 

 

 

A fejlesztést sajtótájékoztatón jelentették be, amelyen Ágh Péter országgyűlési képviselő elmondta: az elmúlt évek legnagyobb Észak-Vas megyei útépítési beruházása az M86-os gyorsforgalmi út megépítése volt, most pedig a rávezető főutak rekonstrukciója van soron. Bük tekintetében kiemelte: nem mindegy, hogy milyen közegben fogadjuk az ide érkező vendégeket, ezért az sem mindegy, hogy milyen az utak állapota a városban.

Horváth László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei igazgatója részletezte: tíz centiméter vastagságban felmarják az útburkolatot, és két rétegben, új aszfaltot kap a felújított szakasz. Emellett a megsüllyedt szegélyeket is kicserélik. Hozzátette: Bükön már lezajlott a közbeszerzés, de még nincs konkrét időpont a kezdésre, viszont mindenképpen idei beruházás lesz - a tervek szerint tavasszal indulhat el a munka.

Dr. Németh Sándor polgármestere elmondta: több mint 20 éve nem volt jelentős felújítás ezen a szakaszon. Hozzátette: a 2018-as költségvetésben 200 millió forintot különített el arra az önkormányzat, hogy az útfelújításhoz kapcsolódva kicseréljék az ivóvíz, valamint a szennyvíz csatornarendszerét, kerékpárutat építsenek és lesüllyesszék a kritikus szakaszokat a körforgalom és a művelődési ház között. 

 

 

Szerző: vdk

Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» Büki Iparos Bál 2024 | 2024. 01. 09.

» Adventi hét Bükfürdőn a Termál téren december 15-16. és 18-21. között | 2023. 12. 11.

» Gyereknap Bükfürdőn 2023. május 28-án! | 2023. 05. 22.

» Tisztítsuk meg együtt a várost! | 2023. 03. 22.

» Kincstári ügyintézés helyben | 2022. 11. 07.

» Népszámlálás 2022 | 2022. 10. 11.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés