Húsz éve várt útfelújítás kezdődhet el idén

A Bükfürdő felől Bük irányába autózók már láthatták a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kihelyezett tábláját, amely az útfelújítási programot hirdeti. A Fejlesztési Minisztérium támogatásával összesen mintegy 2,5 kilométeres szakaszon újítják fel a közút kezelésében lévő utat. 

 

 

A fejlesztést sajtótájékoztatón jelentették be, amelyen Ágh Péter országgyűlési képviselő elmondta: az elmúlt évek legnagyobb Észak-Vas megyei útépítési beruházása az M86-os gyorsforgalmi út megépítése volt, most pedig a rávezető főutak rekonstrukciója van soron. Bük tekintetében kiemelte: nem mindegy, hogy milyen közegben fogadjuk az ide érkező vendégeket, ezért az sem mindegy, hogy milyen az utak állapota a városban.

Horváth László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei igazgatója részletezte: tíz centiméter vastagságban felmarják az útburkolatot, és két rétegben, új aszfaltot kap a felújított szakasz. Emellett a megsüllyedt szegélyeket is kicserélik. Hozzátette: Bükön már lezajlott a közbeszerzés, de még nincs konkrét időpont a kezdésre, viszont mindenképpen idei beruházás lesz - a tervek szerint tavasszal indulhat el a munka.

Dr. Németh Sándor polgármestere elmondta: több mint 20 éve nem volt jelentős felújítás ezen a szakaszon. Hozzátette: a 2018-as költségvetésben 200 millió forintot különített el arra az önkormányzat, hogy az útfelújításhoz kapcsolódva kicseréljék az ivóvíz, valamint a szennyvíz csatornarendszerét, kerékpárutat építsenek és lesüllyesszék a kritikus szakaszokat a körforgalom és a művelődési ház között. 

 

 

Szerző: vdk

Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» Újabb két szociális bérlakás újult meg | 2018. 02. 19.

» 200 millió forint humánszolgáltatások fejlesztésére | 2018. 02. 12.

» Pályázati felhívás egyéb szálláshelyek részére | 2018. 02. 01.

» A Büki Iparoskör kérése | 2018. 01. 26.

» Nyugdíjas közalkalmazottak köszöntése | 2017. 12. 07.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Szolgáltatók
Büki időjárás
MA 02.20.
Holnap 02.21.
H.Után 02.22.
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentése
Hírlevél
Amennyiben szeretne naprakész lenni városunk mindennapjaiból, iratkozzon fel hírlevelünkre az alábbi űrlap segítségével.
Szavazás
A legutóbbi szavazás eredménye:

Hogy tetszik Önnek a megújult Bük.hu?Eredmények
Bük város a Facebook-on