Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

HORGÁSZTANYA ÁTADÓ ÜNNEPSÉG

 

Az épületeknek, a helyeknek mindig története van. Így van ez Bükön is, ahol egy projekt keretében megújították a korábban vágóhídként, majd később lőtérként használt épületet és környékét.

A fantáziát a lerobbant épület felújításában a Büki Horgász Egyesület vezetője és a polgármester látta meg, s kihasználva pályázati lehetőséget megújult az épület.

Az Utiró Leader Egyesület pályázati rendszerében, a Darányi Ignác Terv keretében Európa Uniós és Magyarország Kormánya által biztosított forrás segítségével 9.999.971 forintból készült el az épület és környéke. A kivitelezést a szombathelyi Szkendó Kft. végezte.

Az épület átadására szép számmal érkeztek a meghívott vendégek. Jelen volt Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke is. Ünnepi köszöntőt mondott Németh Sándor, Bük város polgármestere. Beszédében elmondta, hogy a Horgásztanya a Leader program utolsó büki eleme, egy sikeres időszak zárása. A Horgásztanya jó kezekbe kerül, hiszen a büki horgászok a tó rendbe tételével, az új rézsűfallal, az áthelyezett pavilonnal már bizonyították, hogy egy kiváló közösség. Reméli, hogy a városban működő többi civil szervezet is használhatja az épületet.

Szabó József a Büki Horgász Egyesület elnöke megköszönte, hogy az önkormányzat megvásárolta az épület és környéke területét. A közösségi, civil élet motorja lehet a felújított épület.

Ezután Németh Sándor és Szabó József átvágta az avatást jelző nemzeti színű szalagot.

Az épületben helyet kapott egy felszerelt konyha rész, szociális helyiség, közösségi tér.

Kovács Ferenc elnök úr a pohárköszöntőjében gratulált az épülethez, jó közösségi munkát kívánt a horgászoknak.

 

További fényképek: www.buk.hu/képgalériák

 

Szerző: varga

Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» Büki Iparos Bál 2024 | 2024. 01. 09.

» Adventi hét Bükfürdőn a Termál téren december 15-16. és 18-21. között | 2023. 12. 11.

» Gyereknap Bükfürdőn 2023. május 28-án! | 2023. 05. 22.

» Tisztítsuk meg együtt a várost! | 2023. 03. 22.

» Kincstári ügyintézés helyben | 2022. 11. 07.

» Népszámlálás 2022 | 2022. 10. 11.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés