Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

EGYÜTT ÜNNEPELT A MEGYE, A VÁROS

Ünnepi megyei közgyűlést és önkormányzati testületi ülést tartottak a 750 éves jubileumát ünneplő Bük városban. Bemutattak két új kiadványt is.

 

Bük városa rendezvények sorával ünnepelte az államalapítás évfordulóját. Ennek a sorozatnak kiemelkedő eseménye volt Vas Megye Közgyűlése és Bük Város Önkormányzatának közös ünnepi ülése. Dr. Németh Sándor polgármester köszöntötte a résztvevőket, megállapította, hogy a büki képviselőtestület határozatképes létszámban jelen van. Majd felkérte Majthényi László urat, a Vas Megyei Közgyűlés elnökét, hogy mondja el ünnepi köszöntőjét.

Az elnök úr beszédében a büki polgárokról beszélt, a kapcsolatról, amely összefűzte a megyét, a várost, a város lakóit. Történelmi visszatekintőjében Szent István intelmét idézte: Sis honestus! Vagyis: cselekedj tisztességgel, önállóan, az emberek kedvére. Fiát, Imre herceget szólította fel így egykoron az állam alapítónk.  István király a maga korában példaadó módon élte az életét, példát adott viselkedésével, példát adott a kereszténységgel kötött elkötelezettségével. A közösségért, az országa érdekeiért élt, harcolt, de európai módon kívánt élni, alkotni. Valóban rászolgált a későbbi szentté avatásra. Élete, tanításai legendákká váltak.

Bük város 750 éves évfordulója kapcsán az elnök úr a büki emberek, közösségek együttműködéséről, együtt cselekvéséről szólt. A felelősségteljes viselkedés volt a jellemző mindig is a büki polgárokra. A jubileum kapcsán a városnak, a polgárainak sikeres jövőt kívánt.

Az ünnepi szónoklatot követően Majthényi László elnök úr és dr. Kondora Bálint alelnök úr egy emlékszalagot kötött Bük város zászlajára.

Dr. Söptei Józsefné, Celldömölk város alpolgármestere a települése üdvözletét hozta el. Köszöntőjében elmondta, hogy Bük a fürdővárosi tevékenységével példa Celldömölknek, amely nem is oly régóta üzemelteti fürdőjét. Sokat tanultak a büki munkából, és a jövőben is jó kapcsolatot kívánnak ápolni Bükkel. Majd átadott egy festményt, városa ajándékaként.

Könyörgés Szent Istvánhoz című népdalt Pintér Anikó népdalénekes adta elő.

A hagyományoknak megfelelően az augusztus 20-i ünnepen adják át Bük város kitüntetéseit. Az idei évben Bük Város Ifjúsági Kitüntető Oklevelét a büki származású Dr. Hegedűs Ramón vehette át.

A kenyér megáldása és megszentelése következett. Jász László katolikus plébános és Varga Tamás evangélikus lelkész mondott áldást.

A kenyeret Majthényi László elnök úr és Dr. Németh Sándor polgármester úr szegte meg, majd felszeletelve a közönség tagjait kínálták meg.

Dr. Gyurácz Ferenc, a Vasi Szemle folyóirat főszerkesztője két új kiadványt mutatott be. Hetyéssy István 1972-ben készült Bük monográfiáját adták ki a 750-es évforduló alkalmából. De bemutatta a főszerkesztő a Vasi Szemle új kiadványát, amely a szokott oldalszám duplájával jelent meg és valamennyi írása, cikke Bükkel foglalkozik.

 

 

Szerző: varga

Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» Büki Iparos Bál 2024 | 2024. 01. 09.

» Adventi hét Bükfürdőn a Termál téren december 15-16. és 18-21. között | 2023. 12. 11.

» Gyereknap Bükfürdőn 2023. május 28-án! | 2023. 05. 22.

» Tisztítsuk meg együtt a várost! | 2023. 03. 22.

» Kincstári ügyintézés helyben | 2022. 11. 07.

» Népszámlálás 2022 | 2022. 10. 11.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés