Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Büki Advent

 

 

Advent időszaka a várakozás jegyében telik. Várjuk a fény megszületését, a világosság növekedését. Jézus születésére való várakozás, a felkészülés, a reménykedés időszaka. Az adventi készületek egyik legfontosabb eleme az adventi vasárnap estéken tartott gyertyagyújtás. Bükön az Atriumban gyúltak fel a gyertyalángok az adventi koszorún.

Már kora délután árusok sürögtek a faházikóknál, készítették elő a vendégeknek az ajándéktárgyakat, az édességeket, vagy a forró teát, forralt bort.

 

Kézműves játszóházat szerveztek a gyerekeknek az első adventi vasárnap. A városi betlehem is újra elkészült az első adventi vasárnapra. Az Atriumban a műsorban a Répcementi Férfikar, Clemens Madrigál Kórus szerepelt, majd a Smooth Art Trió a karácsonyi műsorát adta elő. Az adventi koszorú első gyertyáját Jász László plébános és Simon Réka lelkész gyújtotta meg.

A második vasárnap a Csodaország Óvoda műsorával indult a délután, majd a Keltike, a Napvirág Népdalkör és a Poppies Énekegyüttes műsora következett. A Sok-szín-pad Társulat gyermekcsoportjának karácsonyi műsorát követően a Csepregről érkezett Mosoly Tánccsoport műsorát láthatták a büki résztvevők. A gyertyát Spilenberg Andrea, a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület elnöke és a nemrég kitüntetett Keltike csoport vezetője, Pintér Anikó gyújtotta meg.

A harmadik vasárnapi program kezdetét az Eötvös parkban lévő Városi Karácsonyfa díszítése jelentette. A Karácsonyváró kézműves játszóházra ismét sok gyerek jött el. Az Atriumban a Büki Női Kar Egyesület, a Danica Horvát Kórus, és az Orfeum Vándorszínpad ünnepi műsorát láthatták a nézők. Ünnepi köszöntőt mondott és az adventi koszorún a gyertyát Boros László Attila gyújtotta meg. Ez volt a fürdő új vezérigazgatójának az első nyilvános szereplése Bükön.

A negyedik vasárnapra ismét volt Karácsonyváró kézműves játszóház. Megrendezték a 2. Büki Regős Találkozót. Szerepeltek: a Kapuvár Néptáncegyüttes, a Holládi bábtáncoltató betlehemes csoport, az Énekes Lenke Hagyományőrző Néptáncegyüttes, a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes, a Perenyei Férfi Népdalkör. Ezt követően a Babra Zenekar koncertje következik. Ünnepi köszöntőt mondott és a negyedik gyertyát meggyújtotta Dr. Németh Sándor polgármester.


Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» Büki Iparos Bál 2024 | 2024. 01. 09.

» Adventi hét Bükfürdőn a Termál téren december 15-16. és 18-21. között | 2023. 12. 11.

» Gyereknap Bükfürdőn 2023. május 28-án! | 2023. 05. 22.

» Tisztítsuk meg együtt a várost! | 2023. 03. 22.

» Kincstári ügyintézés helyben | 2022. 11. 07.

» Népszámlálás 2022 | 2022. 10. 11.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés