Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

SZENT MIHÁLY NAPI FŐZŐVERSENY

A Szent Mihály Napi Forgatag keretében lecsófőző versenyt rendeztek szombaton délelőtt Bükön a Gárdonyi utcai füves területen. A megmérettetésre helyi csoportok jelentkezését várták, a végeredményt egy 4 tagú zsűri kóstolta és bírálta.

7 csapat kapott kedvet a lecsófőzésre. A díszítőművészeti szakkör hölgyei, a horgászegyesület, a nyugdíjas klub, a BTK, az Iparos kör, Toma és csapata, és a Városvédő és Szépítő Egyesület. Fél 10-kor volt egy megnyitó, kiosztották az alapanyagokat, majd 10 órakor kezdetét vette a főzés. Közben a Répcementi Férfikar énekelt.                                                                                                                            

Ahogy főtt a lecsó, úgy nőtt a hangulat. A BTK csapatától a receptet is megtudhattuk. Dániel Tibor, aki a sakkozókat is vezeti, most a főszakács szerepében sorolta a jó lecsó titkát: 750 gr zsír, 750 kocka hagyma, 750 karika zöldpaprika, 750 paradicsom szelet, 750 gr császárszalonna, 750 gr lángolt kolbász, 750 gr rizs, 750 szem fűszerpaprika, a kondér, meg a tüzifa.

A BTK főszakácsa nemcsak a receptet árulta el. Még egy verset is írtak.                          

A csupa hölgyekből álló díszítőművészeti szakkör a szombati eseményre a Fürge ujjak nevet vette fel. A lecsó mellé egy különlegességgel is készültek. Kürtős kalácsot is sütöttek a lecsó mellé, abban tálalták a zsűrinek a kóstolót.                                                                                                                          

Az eredmény kihirdetése előtt Tóth Tamás a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár igazgatója, az esemény főszervezője bemutatta a 4 fős zsűrit. Bírált Giczi Nikoletta a Kulturális Bizottság elnöke. A média képviseletében Barasics Edina a Trió tv munkatársa. A zsűri elnöke Gelle József volt. Kóstoló volt még Hetyési Balázs, aki már a város bora választáson is zsűrizett.                                        

A zsűri a színházteremben kóstolgatta a 7 féle lecsót. Mind hét fajta étel különbözött ízében és a tálalásban. Mire megszületett az eredmény, addigra kint a főzőtéren már a tetőpontjára ért a hangulat. Tóth Marcell húzta harmonikáján a talpalávalót. Volt, aki már nem csak énekelt, táncolt is.

A zsűri véleményét Barasics Edina tolmácsolta. Az eredményhirdetésen minden csapat kapott egy oklevelet a Giczi Nikolettától. A dobogós csapatok egy fatál készletet kaptak még az oklevél mellé. Harmadik helyezést ért el 27 ponttal, az Iparos kör. Második lett 28 ponttal a Büki TK csapata. Az idei legfinomabb lecsót a hölgyek, a Fürge ujjak csapata főzte, kiérdemelve ezzel a képzeletbeli dobogó legfelső fokát.

Egy vándorkupát kaptak. Ők is megkapták a fatál készletet és egy ajándék kosarat, Bük város polgármesterétől.

A zsűri díjazta még a legszebb tálalást, amit Toma és csapata készített el.

 

Szerző: b.e.

Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» 2024. április 24-én szakaszosan áramszünet várható a Búzavirág soron és a Termál körúton | 2024. 04. 03.

» KSH önkéntes adatfelvétel | 2024. 03. 26.

» Szerves trágya kijuttatása | 2024. 02. 22.

» KSH felmérés Bük településen | 2024. 02. 02.

» Zöldudvarban fogadható hulladékok napi/éves kvótája | 2024. 01. 12.

» Közösség tájékoztató előadás 2023.12.19 -én a lakosság számára megnyílt napelemes pályázati lehetőségről | 2023. 12. 15.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés