Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Lakossági fórum a Marx utcáról

Bük Város Önkormányzata lakossági fórumot hívott össze a Marx utca építésével kapcsolatban.         Az érdeklődőket Szabó András aljegyző és Németh Violetta a Városfejlesztési Bizottság elnöke köszöntötte.

Rádonyi László a Soproni Vízmű Rt. vezérigazgatója – ide tartozik Bük város – adott tájékoztatást arról, hogy Bük város polgármesterével kötött megállapodás alapján  a Marx utca teljes hosszában kicserélték a fél évszázados vezetékeket újakra. Ezt a beruházás teljes mértékben a Soproni Vízmű Rt. fedezte a bérleti díjból, melynek értéke 14 millió forint volt. A vízmű a büki víztisztító jelenlegi 3 ezer köbméteres teljesítményét a jövőben ennek duplájára kívánja emelni. Ennek érdekében már elkészítették a terveket, a kiviteli tervek készülnek, és pályázati forrásra várnak.  A beruházással nem csak Bük jövőbeni ellátása lesz biztosított, hanem a környékbeli települések is rákapcsolódhatnak a tisztitóra.

Az EO.N képviseletében Hergovich Vince elmondta, hogy a Bük-Csepreg közötti új magasfeszültségi hálózatról és transzformátor állomásról kábelen érkezik az áram a Nestléhez. Eddig Bük különböző részei más és más irányból megtáplált vezetékről kapta az áramot. A fejlesztéssel biztonságosabbá vált a város áramellátása.                                                                                                                                       A Marx utca teljes hosszában – 235 méter – a légkábelek a föld alá kerülnek. Ezzel egyidőben a PR Telecom és a T-Home kábelei is egy alagútban a kommunális földkábel mellé kerül. Három cső megy egymás mellett, de az erősáramú vezeték védőcsőben lesz elhelyezve. A közvilágítási lámpasor is lecserélésre kerül. Az eddigi 6 lámpatest helyett 9 kerül kiépítésre.

Az utcában 21 ház bekötése valósul meg.  Minden házhoz minden szolgáltató elérhetőségét kiépítik.

A kivitelező minden ház lakóival előzetesen egyezteti az elképzeléseket. Jövő héten, tizedikén történik meg a munkaterület átadása, a kivitelezőnek 1 hónap áll rendelkezésére a munka befejezésére. A lakók az új rákötés idején kb. 1 óra áram kimaradásra számíthatnak.

Szabó András aljegyző és Mészáros Szabolcs beszélt arról, hogy az utcában egy 7,5 méteres aszfaltozott utat építenek ki, mellette mindkét oldalon leállósávot is építenek. A beruházás részeként a kapubejárókat is megépítik.                                A teljes útszakasz kiépítésére a közbeszerzésen kiválasztott kivitelezőnek október 15-től május 15-ig lesz lehetősége.                                                                                                                                  A Marx utca folyamatos használhatóságát a kivitelezőnek biztosítania kell.

 

Szerző: v.

Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» 2024. április 24-én szakaszosan áramszünet várható a Búzavirág soron és a Termál körúton | 2024. 04. 03.

» KSH önkéntes adatfelvétel | 2024. 03. 26.

» Szerves trágya kijuttatása | 2024. 02. 22.

» KSH felmérés Bük településen | 2024. 02. 02.

» Zöldudvarban fogadható hulladékok napi/éves kvótája | 2024. 01. 12.

» Közösség tájékoztató előadás 2023.12.19 -én a lakosság számára megnyílt napelemes pályázati lehetőségről | 2023. 12. 15.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés