Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Húsz milliárdos beruházás a Nestlé büki gyárában

A Parlamentben jelentették be, hogy 20 milliárd forintos beruházást valósít meg a Nestlé Hungaria Kft. a büki üzemében, amelynek köszönhetően 970 főre emelkedik a foglalkoztatottak száma a gyárban amely ezáltal a cégcsoport legnagyobb európai állateledel gyártó központjává válik. A sajtótájékoztatón részt vett Christa Markwalder, a Svájci Nemzetgyűlés elnöke is.

Az elsőként felszólaló Jean Grunenwald, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a vállalat magyarországi jelenléte óta közel 80 milliárd forintot fektetett be, ennek több mint felét teszik ki a Bükön végrehajtott beruházások. A Nestlé a legnagyobb svájci befektető Magyarországon, három üzeme van, 2200 embert foglalkoztat, éves bevétele meghaladja a 120 milliárd forintot.

 

A fejlesztéssel a büki gyár foglalkoztatottainak száma megközelíti az ezret. A bővítés során két új gyártósort állítanak üzembe, a jelenleg konzerv termékeket gyártó üzem átalakítása mellett egy 5000 négyzetméteres új gyártócsarnok is épül. A Bükön gyártott termékek 90 százaléka exportra készül. A beruházás átadása 2017 végére várható.

Az ügyvezető igazgató kitért arra is, hogy a büki gyár bővítése során fontos szempont volt a kiváló belföldi mezőgazdasági alapanyagok elérhetősége. A büki gyárba beszállított, évi 140 ezer tonna alapanyag hozzávetőlegesen 60 százaléka hazai forrásból származik. A gyár 10 év alatt 600 ezer tonna hazai gabonát dolgozott fel termékei előállítása során.

Jean-Francois Paroz, Svájc magyarországi nagykövete hangsúlyozta, az üzleti beruházások elősegítését a svájci kormány is prioritásnak tekinti. Kiemelte, hogy a vállalat eddigi legnagyobb itteni beruházását hajtja végre, amivel erősíti a kétoldalú gazdasági kapcsolatokat.

 

 

 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a sajtótájékoztatón kifejtette, a magyar és a svájci kormány is kiemelten fontosnak tekinti a gazdasági kapcsolatok erősítését. A Nestlé beruházása fontos üzenet, megerősíti, hogy a 25 éve itt működő vállalat otthonra talált Magyarországon.

Varga Mihály üdvözlő beszédében kiemelte, a magyar kormány gazdaságpolitikája egyre jobb feltételeket teremt a Magyarországon működő külföldi és hazai vállalatok számára. A miniszter szerint Magyarország egyre több visszaigazolást kap nemcsak a nemzetközi intézményektől, hanem az újabb és újabb fejlesztéseket elindító cégektől is.

Svájc az elmúlt időben a tíz legnagyobb magyarországi befektető ország közé került, mára már közel 300 svájci vállalat működik Magyarországon, amelyek 40 ezer embernek adnak munkát, a két ország közötti külkereskedelmi forgalom pedig az elmúlt évben több mint 10 százalékkal emelkedett - mondta a miniszter.

A sajtótájékoztatón részt vett Dr. Németh Sándor, Bük város polgármestere, Ágh Péter országgyűlési képviselő, Majthényi László a megyei közgyűlés elnöke.

A Nestlé fejlesztés vezetőjével tárgyalt Németh Sándor polgármester az üzem csapadékvíz elvezetésének problémáiról, a megoldási lehetőségekről, amely része lehet a nagy projektnek.

 

 

 


Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» 2024. április 24-én szakaszosan áramszünet várható a Búzavirág soron és a Termál körúton | 2024. 04. 03.

» KSH önkéntes adatfelvétel | 2024. 03. 26.

» Szerves trágya kijuttatása | 2024. 02. 22.

» KSH felmérés Bük településen | 2024. 02. 02.

» Zöldudvarban fogadható hulladékok napi/éves kvótája | 2024. 01. 12.

» Közösség tájékoztató előadás 2023.12.19 -én a lakosság számára megnyílt napelemes pályázati lehetőségről | 2023. 12. 15.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés