Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Hírek a Büki Horgász Egyesületről

Munkatervünknek megfelelően 2015. március 8-án megtartott közgyűlésünkön (az új Ptk-előírásait figyelembe véve) új ALAPSZABÁLYT fogadtunk el, melyet a Törvényszékhez továbbítottunk. Takács Csabáné –Dóri- lemondása miatt Adorjánné Horváth Aliz került megválasztásra. A közgyűlés megköszönte Dóri pontos és szorgalmas tevékenységét, melyet több mint 12 évig végzett nemcsak a horgászok érdekében.

Március 21-én, illetve április 11-én (ez a nap országos környezetvédelmi nap volt) társadalmi munkát végeztünk a tó környékén. Örömünkre több fiatal és gyermek-horgász is részt vett mindkét napon. A fiatalok padokat festettek, szemetet szedtek, a felnőttek nádat takarítottak. A közel 40 főnek ezúton is köszönetünket fejezzük ki.

Kigyulladtak a közvilágítási lámpák a „vásár-téren”- további fejlesztést, változást lehetővé téve, amely valóban közösségi térré alakulhat nemcsak a horgászok számára.

Örömmel tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy a pályázatot kiíró MVH részéről tartott ellenőrzés során hiányosságokat nem tártak fel, ezért az igényelt összeget átutalták számlánkra. Ezt az összeget önkormányzatunk részére kell visszafizetnünk. A felújított közösségi épület felszerelése eléggé hiányos, amely akadályozza az egyesületi munkát, illetve horgászaink (fiatalok) továbbképzését. A legszükségesebb dolgok kellenek – internet hozzáférés, számítógép, nyomtató stb –aminek költsége meghaladja egyesületünk pénzügyi lehetőségét.

Március végén telepítés történt a büki tóba: 610 kg három nyaras ponty, valamint több mint két mázsa vegyes keszeg, melyből horgászaink szépen fogtak  az ünnepek előtt.

Tagságunk folyamatosan gyarapszik, más egyesületből is kérik felvételüket, de örvendetes, hogy fiatalok is jelentkeznek tagjaink közé. (Dr Nikl János volt megyei főmezőgazdász is egyesületünk tagja lett, osztrák és német tagjaink mellett kérte felvételét egy ÉSZT állampolgárságú személy is)

Rendezvényeinket sokan látogatják, mert a sok finom étel elkészítése és elfogyasztása  kultúrált körülmények között történik (víz-szerzési lehetőség, női férfi mosdó) Külön köszönjük a szomszédos sporttelep munkatársainak közreműködését is.

A Város 750 éves évfordulója tiszteletére több versenyt is rendezünk, amely először horgászaink házi vetélkedőjével kezdődik, majd nyáron és kora ősszel meghívásos körzeti és regionális versennyel és bemutatóval folytatódik. Ide természetesen nemcsak horgászokat hívunk és várunk. (Magyar Szilárd Magyar Gábor Európai bajnoki helyezettek, Kovács Ákos és Kajtár Máté regionális és megyei helyezettek)

Fiataljaink részére egy hetes horgász-tábort szervezünk, reméljük, hogy még több fiatalt tudunk megnyerni ennek az egészséges, környezetet kímélő és szerető sportnak.

 

                                                                                            Szabó József

                                                                                         Egyesületi Elnök


Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» 2024. április 24-én szakaszosan áramszünet várható a Búzavirág soron és a Termál körúton | 2024. 04. 03.

» KSH önkéntes adatfelvétel | 2024. 03. 26.

» Szerves trágya kijuttatása | 2024. 02. 22.

» KSH felmérés Bük településen | 2024. 02. 02.

» Zöldudvarban fogadható hulladékok napi/éves kvótája | 2024. 01. 12.

» Közösség tájékoztató előadás 2023.12.19 -én a lakosság számára megnyílt napelemes pályázati lehetőségről | 2023. 12. 15.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés