Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Egészségnevelési hét az óvodában

Egy projekt folytatásaként az idei évben is megrendezésre került az Egészséghét Pruknerné Janzsó Violetta szervezésében. Az idei egészségnevelési hét középpontjában a mozgás állt, mely Pedagógiai és Egészségnevelési Programunk kiemelt területe is.

Fő feladatunk az óvodai élet minden szakaszában a kisgyermek mozgásigényének kielégítése, harmonikus, összerendezett mozgásainak kifejlesztése. Ebben a követelményben a gyermek testi képességeinek fejlesztése fogalmazódik meg, a tudatos, célszerű összerendezett cselekvés fejlődésének elősegítése mind az alapvető mozgásfunkciókban (a járásban, sietésben, futásban, lépcsőn járásban), mind pedig az emberi kapcsolatokhoz nélkülözhetetlen humán mozgáskultúrában (játékban, feladatteljesítésben, együttes tevékenységben, segítésben, baleset-megelőzésben). De ugyanakkor a közös mozgásnak, ötletes feladatoknak, vidám játékoknak szerepe van a közösséggé formálásban, az összetartozás érzésének kialakulásában. A hét minden napján 10-15 perces reggeli tornával kezdtünk az óvodapedagógusok vezetésével. Hétfőn-kedden 2-4 éveseknek és az 5-6 éveseknek külön-külön az életkori sajátosságokat figyelembe véve babzsák-, pad-, kötél-, labdagyakorlatokat, játékokat, sorversenyeket szerveztünk 2-2 óvónő irányításával. Jó kedvvel, vidáman vettek részt a gyerekek, de kellemesen el is fáradtak.

            Gyönyörű, napsütéses őszi idő köszöntött ránk szerdán, de a többi napon sem kívánhattunk jobbat! Szerdán reggeltől fogva Bödő Rita és Tamási Tímea védőnők szülőknek, gyermekeknek lehetőséget biztosítottak vérnyomás-, vércukormérésre, látás-, színvizsgálatra. Nagyon sokan éltek a lehetőséggel, a kicsik is szüleik példája nyomán odaültek, és a vércukormérés kivételével a védő nénik megmérhették a vérnyomást, vagy éppen látás vizsgálaton „a kis egerek útját fedezhették fel, követhették”. Közben az előtérben többféle gyümölcs és gyógynövényteát kóstolhattak meg ízesítés nélkül, de lehetett ízesíteni is citromlével, cukorral. „Fuss az egészségedért!” futónap követte, a Büki Rendőrőrs közreműködésével fél 11-kor lezárták a Széchenyi utcát, az ősz színeiben pompázó parkban és az úttesten csoportonként a gyermekek az óvó nénikkel és szülőkkel együtt futottak. De milyen gyorsak és fürgék voltak! Többen több kört is lefutottak – nagyon élvezték a gyerekek!! Jutalomként a Nestlé Hungária Kft. képviseletében Markocs Ágnes HR managere adta át a gyerekeknek az ajándékokat: társasjátékokat, képkirakókat, Sport szeletet, emléklapokat, aminek nagyon örültek!

Csütörtökön a reggeli tornát követően Nagyné Tóth Júlia óvodapedagógus irányításával a Napraforgó csoport középső-nagycsoportosai a „Mozdulj! - Gyógyulj!” láb és tartásjavító Jó gyakorlatokat mutattak be mindnyájunknak.

Pénteken a vidám mozgásos perceket követően a nagycsoportosok fél 10-től Kenyeri Ferenc és Lendvai Rezső mentőtisztek segítségével az elsősegélynyújtás feladataival ismerkedtek. Közel egy órán keresztül nagy-nagy érdeklődéssel figyeltek, tevékenyen részt vehettek a feladatok megoldásában: a sebek ellátásában, kötözésben, a sérült szállításában..

Fél 10-től Kozma Zsuzsanna fitnessbajnok tornászott először a legkisebbekkel, majd 10 órától a középsősökkel, háromnegyed 11-től pedig a nagyokkal, zenével, sajátos vidám énekekkel, mondókákkal színezve játékos mozgással összekötve. A kicsiket öröm volt nézni, ahogy mozogtak, le sem vették szemüket Zsuzsa néniről, úgy figyeltek. A nagyobbak is nagyon figyeltek, igyekezték a ritmikus mozgást végezni, de a felnőttek, szülők és óvónők is nagy kedvvel, kitartással mozogtak, tornásztak!  A zenés tornát követően jól esett mindnyájunknak egy pohár gyümölcslé és az ebéd is!

Köszönjük a támogatást, és mindazoknak a munkáját, akik a programok lebonyolításában aktívan közreműködtek, hozzájárulva ezzel a bölcsődés és óvodás korú gyermekeink egészséges életviteléhez, egy mozgással teli aktív életmód megszerettetéséhez.

Szerző: Pócza M. Gabriella

Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» 2024. április 24-én szakaszosan áramszünet várható a Búzavirág soron és a Termál körúton | 2024. 04. 03.

» KSH önkéntes adatfelvétel | 2024. 03. 26.

» Szerves trágya kijuttatása | 2024. 02. 22.

» KSH felmérés Bük településen | 2024. 02. 02.

» Zöldudvarban fogadható hulladékok napi/éves kvótája | 2024. 01. 12.

» Közösség tájékoztató előadás 2023.12.19 -én a lakosság számára megnyílt napelemes pályázati lehetőségről | 2023. 12. 15.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés