Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Bérlemények Bükfürdőn

Bérlemények

AJÁNLATKÉRÉSI FELHÍVÁS

ingatlanok bérbevételére

 

  1. Büki Gyógyfürdő Zrt. (a továbbiakban: BGy Zrt.) nyílt versenyeztetési eljárást hirdet a tulajdonában álló alábbi üzlethelyiségek és/vagy szabad területek (a továbbiakban együtt: Bérlemények) bérbeadás útján történő hasznosítására.

 

BÉRLEMÉNY JELE BÉRLEMÉNY ELHELYEZKEDÉSE BÉRLEMÉNY FUNKCIÓJA BÉRLEMÉNY ALAPTERÜLETE (m2)
P11 pavilonsor kereskedelmi és/vagy szolgáltató tevékenység 20 (belső) + 16 (külső)
P12 pavilonsor kereskedelmi és/vagy szolgáltató tevékenység 37 (belső) + 16 (külső)
D1 nyári bejárat épülete vendéglátóipari tevékenység 70 (belső) + 158 (külső)
D4 nyári bejárat épülete kereskedelmi és/vagy szolgáltató tevékenység 17 (belső) + 6 (külső)
D7 nyári bejárat épülete kereskedelmi és/vagy szolgáltató tevékenység 17 (belső) + 6 (külső)
D8 nyári bejárat épülete kereskedelmi és/vagy szolgáltató tevékenység 35 (belső) + 6 (külső)
D10 nyári bejárat épülete kereskedelmi és/vagy szolgáltató tevékenység 16 (belső)

 

 

  1. A BGy Zrt. hivatalos megnevezése és székhelye:

 

Büki Gyógyfürdő Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Székhely: 9737 Bük, Termál krt. 2. Postacím: 9740 Bükfürdő, Termál krt.2.

 

  1. A versenyeztetési eljárásban az vehet részt, aki a versenyezetési eljárással érintett üzlethelyiség(ek) ajánlati dokumentációját a részvénytársaságtól megvásárolja.
    • az ajánlati dokumentáció megvásárolható a BGY Zrt. irodaházában található titkárságon, munkanapokon 9.00-14.00 óra között, február 29-től 2016. március 11-ig
    • az ajánlati dokumentáció ára: 30.000,- Ft, melyet a részvénytársaság pénztárában kell befizetni
    • az ajánlati dokumentáció megvásárlását követően a BGY Zrt. lehetőséget biztosít a megvásárolt dokumentációban szereplő üzlethelyiség(ek) megtekintésére.
  2. A versenyeztetési eljárásban nem lehet ajánlattevő, aki
    1. végelszámolás alatt áll, vagy vonatkozásában csődeljárás elrendeléséről szóló bírósági végzést közzétettek, vagy az ellene indított felszámolási eljárást jogerősen elrendelték, vagy a természetes személyek adósságrendezéséről szóló 2015. évi CV. törvény hatálya alá tartozik.
    2. gazdasági, illetve szakmai tevékenységével kapcsolatban jogerős bírósági ítéletben megállapított bűncselekményt követett el, amíg a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól nem mentesült; vagy akinek tevékenységét a jogi személlyel szemben alkalmazható büntetőjogi intézkedésekről szóló 2001. évi CIV. törvény 5. §-a (2) bekezdés b), c), vagy g) pontja alapján a bíróság jogerős ítéletében korlátozta, az eltiltás ideje alatt, vagy ha az ajánlattevő tevékenységét más bíróság hasonló okból és módon jogerősen korlátozta.
    3. jelen eljárás bármely szakaszában nem minősül – a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. § (1) bekezdése szerinti – átlátható szervezetnek.
    4. a BGy Zrt-vel korábban fennállott, illetve jelenleg még fennálló szerződéses kapcsolata alatt bárminemű szerződésszegést követett el. A BGy Zrt. ilyennek tekinti például, ha a bérlemény jelenlegi bérlője kíván ajánlatot benyújtani, de a bérleti szerződés ideje alatt a bérleti díjat rendszeresen, többszöri esetben, külön, erre vonatkozó engedély hiányában késedelmesen fizette.
    5. akivel szemben – a BGy Zrt-vel korábban fennállott, illetve még fennálló szerződéses kapcsolatára visszavezethetően – hatóság bírságot szabott ki, vagy mulasztást állapított meg, illetve egyéb kötelezettség teljesítésére kötelezte. A BGy Zrt. kiváltképpen ilyennek tekinti, ha a bérlemény jelenlegi bérlője kíván ajánlatot benyújtani, de vele szemben a bérleti szerződés ideje alatt fogyasztóvédelmi bírságot szabtak ki, vagy a népegészségügyi, közegészségügyi ellenőrzésre jogosult hatósági szerv általi, NÉBIH, avagy munkavédelmi, illetve munkaügyi elmarasztalásban részesült.

Ajánlattevőnek a fentiek igazolása körében az alábbi dokumentumokat szükséges benyújtania:

    • Az ajánlattevőnek nyilatkoznia kell arról, hogy a felhívás meghirdetése  időpontjában ajánlattevővel szemben nem állnak fenn a jelen pontban meghatározott körülmények.
    • Nyilatkozat arról, hogy az ajánlat benyújtása időpontjában van-e változásbejegyzési eljárás folyamatban az ajánlattevő tekintetében.
    • Amennyiben változásbejegyzési eljárás van folyamatban, az ajánlathoz csatolni kell a cégbírósághoz benyújtott változásbejegyzési illetve okmányirodai kérelmet és az annak érkeztetéséről szóló igazolást egyszerű másolati példányban.
    • Átláthatósági nyilatkozatot.
    • Nyilatkoznia kell arról, hogy jelen felhívás mellékletét képező szerződés-tervezetben foglaltakat magára nézve már most kötelezőnek ismeri el. E nyilatkozatot olyképpen kell megtennie, hogy a szerződés-tervezet minden egyes oldalát cégszerű aláírással ellátottan az ajánlattal együtt megküldi a BGy Zrt. részére.

 

  1. Ajánlattevőnként kizárólag egy ajánlat adható be egy bérlemény tekintetében.

 

  1. A BGy Zrt. az eljárásban való részvételt ajánlati biztosíték adásához köti a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: Ptk.) 6:75. § (3) bekezdése alapján. Az ajánlattevőnek az általa megajánlott bruttó éves bérleti díj negyedének megfelelő összegű ajánlati biztosítékot az ajánlat benyújtásával egyidejűleg kell a BGy Zrt. rendelkezésére bocsátani. Az ajánlati biztosítékot a BGy Zrt. 11747082-20000019 számú számlájára átutalással kell teljesíteni a következő megjelöléssel: „Bérbeadási” pályázat.
    Az átutalási megbízást másolatban kérjük benyújtani!
    Az ajánlati biztosíték rendeltetése az, hogy amennyiben az ajánlattevő az ajánlati kötöttség ideje alatt az ajánlatát visszavonja vagy a szerződéskötés az érdekkörében tartozó okból hiúsul meg, akkor a biztosítékot elveszti. A nem nyertes pályázó ajánlati biztosítékát a BGy Zrt. az eredményről szóló értesítés megküldését követő 3 munkanapon belül a pályázatban megjelölt bankszámlaszámra visszafizeti; a nyertes pályázó ajánlati biztosítéka képzi az óvadékot, az visszautalásra nem kerül.

 

  1. Az ajánlati kötöttség érvényességének kezdete: az ajánlati dokumentáció benyújtásának napja. Mind postai úton, mind elektronikusan történő benyújtás esetén a BGy Zrt-hez való beérkezés időpontja az irányadó. Ezen időponttól kezdődően az ajánlattevő nem módosíthatja és nem vonhatja vissza ajánlatát jogszerűen.
    Az ajánlati kötöttség érvényességének lejárata: a benyújtástól számított 30 nap. A BGy Zrt. előírhatja az ajánlati kötöttség meghosszabbítását.

 

  1. A BGy Zrt. az eljárás során a hiánypótlás lehetőségét teljes körben biztosítja azzal, hogy a konkrét, mindenre kiterjedő ajánlat tekintetében hiánypótlásnak nincs helye. Azaz azon ajánlatokat, amelyek nem tartalmazzák a teljeskörű ajánlatot, a BGy Zrt. érvénytelennek nyilvánítja az erre vonatkozó hiánypótlás biztosítása nélkül.

 

  1. Az Ajánlatok benyújtási határideje: 2016. március 21.
    Ajánlatok személyes benyújtása a 2. pontban megadott címen, munkanapokon hétfőtől csütörtökig 9.00 – 11.00 és 13.00 – 15.00 óra között, pénteken 9.00 – 12. 00 óra között, az ajánlattételi határidő lejáratának napján 9.00 órától 12.00 óráig lehetséges.
    Az ajánlatok benyújtási formája: az ajánlatok papíralapon és elektronikusan egyaránt benyújthatók. Amennyiben mindkét formában benyújtásra kerülnek és a papír alapú és elektronikus forma között eltérés van, BGy Zrt. a papíralapú változatot tekinti irányadónak.
    Mind postai úton, mind elektronikusan történő benyújtás esetén a BGy Zrt-hez való beérkezés időpontja az irányadó. Kérjük erre ügyelni!

 

  1. Az eljárás eredményéről a BGy Zrt. valamennyi ajánlattevőt egyidejűleg írásban, telefaxon vagy email útján értesíti, legkésőbb 2016.március 30-ig.
  1. A jelen eljárás eredményeként kötendő szerződés megkötésének tervezett időpontja: az eredményről való értesítés megküldését követő 15 napon belül
  1. A BGy Zrt. fenntartja magának az ajánlatok mérlegelésének jogát, figyelemmel a 14. pontban írtakra is. A BGy Zrt. azzal az ajánlattevővel köt szerződést, akinek ajánlatát összességében a legkedvezőbbnek tartja.
  1. A beérkezett ajánlatok közül legkedvezőbbnek az minősül, amely összességében tekinthető legelőnyösebb ajánlatnak a BGy Zrt. részéről.
  1. A BGy Zrt. a Ptk. 6:74. § (2) bekezdése alapján kiköti azon jogát, hogy a jelen felhívásban foglaltaknak mindenben megfelelő, legkedvezőbb ajánlatot benyújtó ajánlattevővel szemben a szerződés megkötését indokolás nélkül megtagadja. A BGy Zrt. kártérítési felelősségét ezen kikötés értelemszerűen kizárja. Ez esetben szerződéskötési kötelezettség a BGy Zrt-t nem terheli a Ptk. 6:74. § (3) bekezdése alapján.A BGy Zrt. fenntartja a jogot, hogy érvénytelennek nyilvánítsa azokat az ajánlatokat, amelyek nem felelnek meg a jelen felhívásban meghatározott feltételeknek, eredménytelennek nyilvánítsa a versenyeztetési eljárást anélkül, hogy ezáltal bármilyen kötelezettséget magára vállalna az ajánlattevőkkel kapcsolatban, vagy kötelezettséget vállalna arra, hogy tájékoztatja az ajánlattevőket a BGy Zrt. ezen döntésének okairól.Amennyiben a BGy Zrt. szerződést kíván kötni a legkedvezőbb ajánlatot benyújtó ajánlattevővel, úgy a Ptk. 6:69. § (1) bekezdése alapján elfogadó nyilatkozatot kell tennie.Amennyiben csak egyetlen ajánlat (egyben érvényes ajánlat) érkezik, vagy a benyújtott ajánlatok közül csak egyetlen ajánlat érvényes, a szerződés ebben az esetben sem automatikusan jön létre a BGy Zrt. és az ajánlattevő között. A BGy Zrt.-nek egyetlen érvényes ajánlat esetén is külön elfogadó nyilatkozatot kell tennie, a szerződés ennek hiányában nem jön létre. A BGy Zrt. kártérítési felelősségét ezen rendelkezés kizárja.

    A BGy Zrt. fenntartja továbbá a jogot arra is, hogy visszautasítsa azokat az ajánlatokat, amelyek a BGy Zrt. számára elfogadhatatlan lényegi eltérést tartalmaznak a BGy Zrt. által megadott szerződéstervezethez képest.

 

  1. A szerződés időtartama: április 01 – 2018. december 31. A D1 jelű bérlemény esetében indokolt esetben 2020. december 31-ig terjedő időtartamra kerül megkötésre a szerződés. Tekintettel a bérleti szerződés hatálybalépési időpontjára, külön kell árajánlatot tenni a 2016. évre, illetve a bérlet további éveire vonatkozó bérleti díjra.
  1. Az ajánlatot magyar nyelven kell benyújtani. Az ajánlat részeként csatolandó dokumentum egyszerű másolatban is benyújtható.
  1. Ajánlathoz csatolni kell:
  1. Ajánlattevő vonatkozásában csatolni kell azon cégjegyzésre jogosult személy(ek) aláírási címpéldányát (hiteles cégaláírási nyilatkozatát) vagy aláírás-mintáját, aki(k) az ajánlatot, illetve annak részét képező nyilatkozatokat aláírták.
  2. Amennyiben az ajánlatot, illetve a szükséges nyilatkozatokat az ajánlattevő vonatkozásában cégjegyzésre jogosult képviselőnek felhatalmazása alapján más személy írja alá, akkor csatolnia kell a cégjegyzésre jogosult személytől származó, teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt meghatalmazást, amely a meghatalmazott aláírását is tartalmazza.
  3. Az ajánlattevő cégszerűen aláírt nyilatkozatát arról, hogy az ajánlat elektronikus formában benyújtott példánya a papír alapú (eredeti) példánnyal megegyezik.
  4. Az ajánlati biztosíték rendelkezésre bocsátását igazoló dokumentumot. Figyelem! Az ajánlati biztosítékot az ajánlat benyújtásával egyidejűleg kell a BGy Zrt. rendelkezésére bocsátani a fenti 6. pont szerint!
  5. Az ajánlattevőnek nyilatkoznia kell arról, hogy a kiírásban szereplő feltételeket elfogadja és nyilatkoznia kell az ajánlati kötöttségről.
  6. A jelen Felhívás 4. pontja szerinti nyilatkozatokat.
  1. A BGy Zrt. valamennyi értesítést (így különösen jegyzőkönyv, összegzés) az ajánlattételi lapon megadott faxszámra is megküldi az ajánlattevők részére. A BGy Zrt. felhívja az ajánlattevők figyelmét, hogy kapcsolattartási adataikat szíveskedjenek úgy megadni, hogy a BGy Zrt. nem vállal felelősséget azért, amennyiben a megküldött értesítések a címzett oldalán nem jutnak el a megfelelő kapcsolattartóhoz (technikai ok, szabadság, stb.). Amennyiben az ajánlattevő a megadott elérhetőséget módosítani, kiegészíteni kívánja, úgy erről köteles a BGy Zrt.t külön e-mailben vagy faxon tájékoztatni. (A BGy Zrt. e körben nem fogadja el az ún. „out of office”/”házon kívül” üzeneteket, ehelyett kéri, hogy az ajánlattevők ezen adatok módosításáról külön e-mailt szíveskedjen küldeni).
  1. Az ajánlatban szereplő ajánlati árat forintban (HUF) kell megadni az ajánlatok összehasonlíthatósága érdekében. Egyéb devizanemben megadott ár esetén a BGy Zrt. az ajánlatot érvénytelennek nyilvánítja.
  1. Az ajánlattétel valamennyi költsége ajánlattevőt terheli.
  1. A jelen eljárást megindító felhívásban nem szabályozott kérdésekben a Ptk. rendelkezései az irányadóak.

Bükfürdő, 2016. február 29.

                                                                                                     

                                                                                                                        Vörös Imre

                                                                                                                      vezérigazgató

Vissza a kategória oldalra

» 2024. április 24-én szakaszosan áramszünet várható a Búzavirág soron és a Termál körúton | 2024. 04. 03.

» KSH önkéntes adatfelvétel | 2024. 03. 26.

» Szerves trágya kijuttatása | 2024. 02. 22.

» KSH felmérés Bük településen | 2024. 02. 02.

» Zöldudvarban fogadható hulladékok napi/éves kvótája | 2024. 01. 12.

» Közösség tájékoztató előadás 2023.12.19 -én a lakosság számára megnyílt napelemes pályázati lehetőségről | 2023. 12. 15.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés