Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

A 90 éves Balázs Péternét köszöntötték

Bükön ismét egy 90 éves nénit köszöntött dr. Németh Sándor polgármester, és Taródi Lajos a Szociális Bizottság elnöke, a Dr. Horváth Tibor Szociális és Gyermekvédelmi Központ vezetője.

Balázs Péternét a lányánál ünnepelte a népes rokonság. Leánykori nevén Winkler Margit 1925. október 3-án született. Sokáig Simaságon élt férjével, majd az ő halála után költözött Bükre, hogy közelebb legyen lányához. Margit néni így emlékezett vissza:

Sopronban laktunk, az uram erdélyi volt, nem mert visszamenni Erdélybe. Németországban volt amerikai fogságban. Rendőr is volt a régi világban. Kassán tanultak még akkor, ott volt a rendőr tanoncság, aztán meg Sopronba helyezték őket. Megismertük egymást. Rövid ideig udvarolt, azt mondta, hogy elvesz feleségül. Aztán Simaságon hirdették, hogy nyílik egy Áfész kocsma. Megbíztak bennünket a vetetésével. Hosszú évekig dolgoztunk együtt a kocsmában családi alapon. Aztán még főztem is, mert vendéglő is volt. Először kisvendéglő volt, majd felvittük a forgalmat. Kétszer kaptam jó munkámért kitüntetést.

Ott is megbecsültek. Most is onnan kapom a nyugdíjat. Minden évben kapok karácsonyra ajándékot. Az uramat is szerették. Jó beszédes volt, tájszóval beszélt, szép erdélyiesen.

Férje 20 éve meghalt, azóta egyedül él. Ellátja magát, szeret főzőcskézni. Vendéglátós családként ez mindennapi volt aktív éltében is. Simaságon elsőként készített házilag főzött fagylaltot. A családjában is többen követték őt ebben a szakmában. Természetesen megkérdeztük, szerinte mi a hosszú élet titka?

A munkát azt mondhatom, de hát azért a család a minden. Az a legfontosabb, hogy szeressék a gyerekek a szülőket. Nekem is mind itt vannak, szeretjük egymást.                                                                                                                                        A A kerek születésnapon gyermekei, 6 unokája és a tucatnyi dédunoka köszöntötte Margit nénit. Kívánunk minden jót, hogy még élvezhesse a családja szeretetét.

 

 

 


Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» 2024. április 24-én szakaszosan áramszünet várható a Búzavirág soron és a Termál körúton | 2024. 04. 03.

» KSH önkéntes adatfelvétel | 2024. 03. 26.

» Szerves trágya kijuttatása | 2024. 02. 22.

» KSH felmérés Bük településen | 2024. 02. 02.

» Zöldudvarban fogadható hulladékok napi/éves kvótája | 2024. 01. 12.

» Közösség tájékoztató előadás 2023.12.19 -én a lakosság számára megnyílt napelemes pályázati lehetőségről | 2023. 12. 15.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés