Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Új gyermekorvos Bükön

Dr. Nagy Mária gyermekorvos váratlan halálát követően helyettesítésekkel oldották meg a gyermekek ellátását, majd az önkormányzat pályázatot írt ki a praxis körzet ellátására.

A pályázatot Dr. Izer Ildikó nyerte, aki szeptember elejétől családjával már Bükön lakik.

1990-ben végeztem a Pécsi orvostudományi Egyetemen. Ezt követően a kaposvári gyermekosztályra kerültem, ott dolgoztam a szakvizsgámig. Később Kaposvár városban, a központi ügyeleten dolgoztam gyermekorvosként. Majd a Somogy megyei Nagybajom és a csatolt települések gyermekorvosa lettem. 15 éven keresztül itt dolgoztam. Mivel a gyökereim Zala megyéhez kötnek, Zalaszentgróthoz, testvérem pedig Vas megyei, így szerettem volna közelebb munkát vállalni.

Hogyan talált rá a büki pályázatra?

Teljesen véletlenül. Egy rendeletet kerestem a Magyar Orvosi Kamara lapján, s ha már ott jártam megnéztem az állás hirdetéseket is. Itt találtam a büki praxis hirdetést. Utána bátorkodtam megkeresni a helyi önkormányzatot, és kiderült, hogy ez még egy élő hirdetés. Nagyon kedvesen fogadták a jelentkezésem az önkormányzat vezetői. Aztán hamar jogi lépéseket kellett tenni, hiszen szerették volna, hogy Bükön minél hamarabb teljes értékű munkát vállalok.

Egyrészt a büki feladatok várták, másrészt az iskolai év kezdete is közeledett. Meg kellett oldani az iskola váltásokat, a lakhatás kérdését. Hogyan sikerült?

Valóban a gyermekek ügyét sikerült hamar rendezni, nemsokára beköltözhetünk az önkormányzati bérlakásba. De a munkahelyi váltás már nehezebb dolog. Engem sok érzelmi szál köt Nagybajomhoz, de munkajogilag is három hónapos felmondási idő köt az ottani praxishoz. Minden segítséget megkaptam a büki önkormányzattól, jegyző asszonytól, de a nehézséget az okozza, hogy a két település 160 kilométerre van egymástól. Köztudott, hogy nagy gyermekorvos hiány van.  Olyan helyettesítő orvost nem találtam, aki el tudná látni a praxist Nagybajomban a felmondási idő alatt. Két kaposvári orvos segít ebben a munkában, de nekik is van saját körzetük. Így még ott is vár rám a feladat.

Hogyan alakul a rendelés az átmeneti időszakban?

Szeptemberben még Bükön helyettesítek, jogilag októbertől vagyok itt. Most szerdán és pénteken van rendelés, szerdán fél kilenctől három óráig, vagy amíg szükség van rám itt vagyok. Pénteken délelőtt még Nagybajomban rendelek, délután fél háromra érek ide a rendelésre. Októberben már büki orvos leszek. Még vissza kell járnom Nagybajomba, de már helyettesítő orvosként. Pénteken délután és hétfőn délelőtt leszek Nagybajomban, de délután már itt rendelek. A hétfői rendelés délután lesz Bükön, de az összes többi rendelés a Dr. Nagy Mária doktornőnél megszokott időpontban lesz. Kérem erre az átmeneti időszakra a bükiek türelmét!

Szerző: Varga Zsolt
Vissza a kategória oldalra

» Bükieknek 90 százalék kedvezmény szakorvosi vizsgálatra, egyéni és csoportos gyógytornára, elektroterápiára és lézerterápiára. | 2022. 12. 06.

» Változik a büki gyermekorvosi körzet rendelési ideje! | 2022. 08. 30.

» III. fokú hőrégriasztás és tűzgyújtási tilalom! | 2022. 08. 16.

» III. fokú hőrégriasztás | 2022. 08. 03.

» III. fokú hőrégriasztás | 2022. 07. 19.

» Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről | 2022. 06. 30.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés