Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Szolgálatban a büki mentők

A bükieknek bizonyára megnyugtató állapot, hogy helyben elérhető az orvosi ügyelet, de a mentőautó is Bükről indul. Sok hirtelen rosszullétnél nagyon fontos, hogy a szakszerű segítség minél előbb kiérjen. A Büki Mentőállomás vezetője, Kenyeri Ferenc tájékoztatása szerint az elmúlt évben 1200 esetben vonultak a büki mentők, ez napi átlag 3 mentést jelentett. Havonta öt,- hétezer kilométert tettek meg. A büki szilveszter nyugodtan, a hétköznapi átlagnak megfelelően telt. Január első napjaiban azonban megnőtt a hívások száma. Valószínű, hogy a változó időjárás is közrejátszott ebben. Elsősorban belgyógyászati panaszokkal hívták a mentőket.   A legtöbben szív- és érrendszeri, idegrendszeri panaszokkal fordulnak a mentőkhöz.                                                                                          A büki mentőállomás egy regionális, Nyugat-Dunántúl három megyéjét ellátó szervezet része. Így a vonulási körzetük közel harmada a szomszédos megyében van. Újólag köszönetüket fejezik ki az állomás dolgozói, hogy a fűtéskorszerűsítésüket az önkormányzat anyagi segítségével megoldották. De a mentőállomás dolgozói is hozzátették a saját vállalásukat: kifestették az egész állomást.  A mentők és az önkormányzat jó együttműködésének bizonyítéka volt a tavalyi megyei mentőnap, ahol a mentők alapítványa egy kitüntetéssel köszönte meg az önkormányzati támogatást. De Kenyeri Ferenc szerint nemcsak az önkormányzat támogatja őket, hanem civil szervezetek, alapítványok is. Lélegeztető ballonokat kaptak, civil segítőktől szerszámokat és gépeket a gépkocsik karbantartásához.  Arra kérdésre, hogy még mivel tudnánk segíteni a mentők munkáját, Kenyeri Ferenc határozott választ adott: a civil segítőknél az elsősegélynyújtást fejleszteni kell, mert rosszullétek esetén különösen érvényes az a mondás: kétszer ad, aki gyorsan ad. Sajnos sokszor az ismerethiány leblokkolja a környéken lévőket. De egyre inkább elterjedőben van a telefonon irányított újraélesztés, a mentőszolgálat irányítója telefonon adja az utasításokat a mentők kiérkezéséig. A közlekedőktől pedig azt kérik, hogy segítsék az előrehaladásukat, mert sokszor életek múlhatnak ezen.

  https://youtu.be/CMstTrW4kmc

Nézzen meg egy filmet az életmentésről!                                                                                                                                                

 

Szerző: varga
Vissza a kategória oldalra

» Bükieknek 90 százalék kedvezmény szakorvosi vizsgálatra, egyéni és csoportos gyógytornára, elektroterápiára és lézerterápiára. | 2022. 12. 06.

» Változik a büki gyermekorvosi körzet rendelési ideje! | 2022. 08. 30.

» III. fokú hőrégriasztás és tűzgyújtási tilalom! | 2022. 08. 16.

» III. fokú hőrégriasztás | 2022. 08. 03.

» III. fokú hőrégriasztás | 2022. 07. 19.

» Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről | 2022. 06. 30.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés