Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

BALNEOLÓGIAI ORSZÁGOS KONFERENCIA BÜKÖN

A balneológia kifejezés magyarul: gyógyfürdőtan. Először 1882-ben a Magyar Királyi Orvosegyesület már önálló balneológiai szakbizottságot hozott létre. Még ebben az évben kongresszust tartottak a fürdő és forrás tulajdonosok. A Kárpát medence kiváló gyógyvizekkel rendelkezik. Így a több, mint 100 éves múlttal rendelkező Magyar Balneológiai Egyesület évi nagygyűlését fogadni megtiszteltetés. 2014-ben a Büki Gyógyfürdő Zrt. adott otthont a szakmai megbeszélésnek. A rendezvény fővédnöke Ruszinkó Ádám turisztikáért felelős helyettes államtitkár, aki egyben a Büki Gyógyfürdő Zrt. igazgatósági elnöke. A konferencia házigazdája Vörös Imre volt, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója.

Ruszinkó Ádám a konferencia megnyitójában egy 2012-es statisztikai adatra hivatkozott, mely szerint a hazai vendégéjszakák egyharmadát regisztrálták gyógy- és wellnes szállodákban. A terápiás kezeléseknél az egy helyen eltöltött vendégéjszakák száma is magasabb, mint az egyéb üdüléseknél. A fürdőkben, szállodákban dolgozó reumatológusok, ortopédusok, rehabilitációs orvosok, belgyógyászok, gyógytornászok, gyógymasszőrök, szakdolgozók az utóbbi időszakban nemzetközi elismertségre tettek szert. A következő időszakban az egészségturizmusban a kutatás, fejlesztés kell, hogy a középpontba kerüljön. Az innovációnak meg kell erősödnie. A minőség legyen a fontos.

Ruszinkó Ádám mellett köszöntötte a konferenciát Majthényi László megyei elnök, Vörös Imre vezérigazgató. A megnyitót követően szakmai előadásokkal folytatódott a tanácskozás.


 

Szerző: VARGA

Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» Bükieknek 90 százalék kedvezmény szakorvosi vizsgálatra, egyéni és csoportos gyógytornára, elektroterápiára és lézerterápiára. | 2022. 12. 06.

» Változik a büki gyermekorvosi körzet rendelési ideje! | 2022. 08. 30.

» III. fokú hőrégriasztás és tűzgyújtási tilalom! | 2022. 08. 16.

» III. fokú hőrégriasztás | 2022. 08. 03.

» III. fokú hőrégriasztás | 2022. 07. 19.

» Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről | 2022. 06. 30.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés