Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

A büki mentőállomás elmúlt éve

A büki mentőállomás a tavalyi évben ünnepelte a megnyitásának a 15. évfordulóját egy kis ünnepséggel és az önkormányzat segítségével egy jubileumi könyv kiadásával. A kivonulásokat tekintve ez az év átlagosnak számított. A mentőállomás esetszáma 2015-ben 1222 volt. Ennek zömét a belgyógyászati, az ideggyógyászati és a baleseti feladatok jelentették, ami az elmúlt 15 évre visszatekintve, egy átlagos évet jelent. Természetesen az esetek száma nem egyenletes. Általában a nyári időszak eseménydúsabb, egészen szeptemberig, az itt nyaraló turisták miatt. A jubileumi év nem befolyásolta a mentőállomás életét.

 

Kenyeri Ferenc büki állomásvezető, mentőtiszt emlékezett az elmúlt évre.

   Elgondolkodtunk azon, mennyi idő eltelt már. A másik meg az, hogy gyakorlatilag a felszerelésünk is folyamatosan bővül, mind önkormányzati mind mentő alapítvány segítségével, és természetesen a képzések illetve a továbbképzések folyamatosan haladnak, hogy szinten tartsuk, emelni tudjuk a tudásunkat.

   Mi itt dolgozunk, ez az állomás az otthonunk, természetesen minden eszközünk megvan. Ami esetleg hiányzik, azt akár a mentőszolgálat, illetve az előbb említett csatornákon keresztül, tehát mentésügyi alapítvány, illetve önkormányzat révén tudjuk kapni, illetve szerezni.

   Stabilnak tekinthető a gárda, évek óta gyakorlatilag ezzel az állománnyal dolgozunk. 5 mentőorvos, és mentőtiszt, 6 mentőápoló, illetve 6 gépkocsivezető kolléga alkotja a csapatot.                                                                                                                       

 

Az év végi ünnepek kevésbé voltak eseménydúsak. December 22-én és 23-án volt több feladata a büki mentőknek. Ezeket a feladatokat a jelenlegi állomány megfelelően el tudja látni. Sokan már a kezdetek óta az állomáson dolgoznak. 2015-ben az alapítás 15 éves jubileumát ünnepelték az állomáson, idénre is terveznek rendezvényt.   

 

Kenyeri Ferenc:  Úgy tűnik, hogy ebben az évben nálunk lesz a mentőnap, aminek a megrendezése egy komoly kihívás és feladat lesz majd a csapat számára. Egyszer már rendeztünk 2005-ben, de ugye, mint minden mentőnap kicsit új és egy kicsit más. A pontos időpontot még nem tudom, általában május elején szokott lenni, csak mivel a mentőszolgálat életében ezek a dátumok, tehát május 10-e az OMSZK megalapításának az évfordulója, budapesti ünnepségek szoktak lenni, így előbbre szoktuk tenni. Április vége, május eleje. Általában egy viszonylag jól megkoreografált rend alapján mentő gépkocsi bemutató, előadások, visszaemlékezések, illetve a mentőmúzeumnak a bemutatója szokott lenni, és a nap végén, kora délután egy kimentési gyakorlat, amin a település lakói testközelből láthatják azt, hogy igazából egy helyszíni ellátás hogyan történik.

 

Kaptunk útravalónak jó tanácsot. Kenyeri Ferenc állomás vezető mentőtiszt most is kihangsúlyozta:

Mindenképpen hívjanak mentőt rosszullétkor, hirtelen fellépő erős fájdalom érzésekor, nehogy késő legyen. Amikor a mentőket hívják, van néhány fontos adat, amit mindenképp jó, ha elmondanak a diszpécsernek. Az eset helye, ahol a rosszullét, baleset történt. A páciens magánál van e, hányan vannak, kell e segítség a kiszabadításhoz. Nagyon fontos hogy valaki az utcán várja az érkező mentőautót, ne kelljen keresgélniük a háza között, vagy a csengőt, kaputelefont.

                                                                                                                                        

 

 

Szerző: barasits
Vissza a kategória oldalra

» Bükieknek 90 százalék kedvezmény szakorvosi vizsgálatra, egyéni és csoportos gyógytornára, elektroterápiára és lézerterápiára. | 2022. 12. 06.

» Változik a büki gyermekorvosi körzet rendelési ideje! | 2022. 08. 30.

» III. fokú hőrégriasztás és tűzgyújtási tilalom! | 2022. 08. 16.

» III. fokú hőrégriasztás | 2022. 08. 03.

» III. fokú hőrégriasztás | 2022. 07. 19.

» Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről | 2022. 06. 30.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés