Illingen

A németországi Illingen és Bük közötti első kapcsolatfelvételre 1999-ben került sor, majd 2000-ben ezt újabb találkozások, egyeztetések követték, s 2001. májusában mindkét fél kezdeményezésére került sor a testvérvárosi megállapodás aláírására.

A testvérvárosi kapcsolatot azzal a szándékkal kötötte meg a két település, hogy elősegítsék polgáraik kulturális, idegenforgalmi, sport, szociális és gazdasági együttműködését.
Illingen a németországi Saarland tartományban Saarbrücken közelében helyezkedik el. A 6000 fős település lényegében a szolgáltatóiparra épít, de látnivalókban is gazdag.

Törökbálint

Törökbálint, a budai dombvidék egyik legkedveltebb települése, ismereteink szerint a kora népvándorlás óta lakott terület, amelynek magja valahol a mai falu és Torbágy között volt (ebből származik a község német neve: Grossturwall = Nagytorbágy, és ez olvasható a német nyelvű helységnévtáblákon is a település bejáratainál.)

Településünk és Törökbálint polgármesterei abból a tényből kiindulva, hogy a települések közötti hivatalos kapcsolat jelentősen hozzájárul a polgárok, intézmények, egyházak és civil szervezetek közötti együttműködéshez, illetve azzal a szándékkal, hogy a két település közötti kapcsolatok tovább bővüljenek, és hogy a testvér-települési kapcsolatok országhatárainkon belül is épüljenek; 2002. április 14.-én Bükön EGYÜTTMŰKÖDÉSI SZERZŐDÉST írtak alá.

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Szolgáltatók
Büki időjárás
MA 01.22.
Holnap 01.23.
H.Után 01.24.
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentése
Hírlevél
Amennyiben szeretne naprakész lenni városunk mindennapjaiból, iratkozzon fel hírlevelünkre az alábbi űrlap segítségével.
Szavazás
A legutóbbi szavazás eredménye:

Hogy tetszik Önnek a megújult Bük.hu?Eredmények
Bük város a Facebook-on