Büki Evangélikus Egyházközség

Fürdőjéről híres településünkön hozzávetőlegesen 500 evangélikus él. Gyülekezetünk vezérigéje, Jézus missziói parancsa értelmében mi is keressük, hívjuk és várjuk mindazokat, akik még nem aktív tagjai közösségünknek.

A világhálón és mindennapi életünkben is szeretettel fogadjuk kedves Látogatóinkat. Akár távolról érdeklődik gyülekezetünk élete iránt, akár üdülése idején szeretne részt venni közösségi életünkben, reméljük honlapunk oldalain megfelelő információkra, ill. lelki táplálékra is talál.

Jézus mondja: "Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig." Mt 28,18b-20

Katolikus Egyház

Szent Kelemen plébániatemplom (Petőfi Sándor utca 29.):

A Közép-Bükön lévő gótikus templom 1408-ban épült, de már akkor is egy XIII. századi román templomot építettek át. A templom védőszentjének megválasztása is ősi eredetre utal. Szent Kelemen vértanú Szent Péter harmadik utódaként került pápaságra, így az egyház legkorábbi szentjeihez tartozik. A templom után Közép-Büköt sokáig "Egyházas-Bük"-nek nevezték, és valószínűleg ez lehetett a legkorábbi településrész. A barokk stílusban átalakított épület belsejében falkép töredékek is idézik a korábbi korokat. Három nagy korszakot idéznek meg a falak. A román és gótikus részletek egyaránt felfedezhetők az egyhajós, oldalkápolnás épületen, tornya viszont már a barokk jegyében készült 1658-ban, majd 1732-57 között az egész épületet átalakították a barokk jegyében. A templombelső töredékes falfestéseinek egy része középkori, másik része viszont a XVI. századból való barokk munka. Az új sekrestye és liturgikus térrendezés 1979-ben készült el Trokár György tervei szerint.
A főoltáron Szent Kelemen képe látható és id. Storno Ferenc munkája.
A templomkertben álló Mária-szobor és oszlop a XVIII. századi barokk idejéből maradt meg. 

Bővebb információ: Szent Kelemen Plébániahivatal
9737 Bük, Gárdonyi Géza utca 7.
Telefon: 94/359-220.

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Szolgáltatók
Büki időjárás
MA 01.22.
Holnap 01.23.
H.Után 01.24.
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentése
Hírlevél
Amennyiben szeretne naprakész lenni városunk mindennapjaiból, iratkozzon fel hírlevelünkre az alábbi űrlap segítségével.
Szavazás
A legutóbbi szavazás eredménye:

Hogy tetszik Önnek a megújult Bük.hu?Eredmények
Bük város a Facebook-on